Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو با بیان اینکه وجود گسل‌های فعال و جمعیت زیاد موجب افزایش خطرات زلزله در شهر تهران شده است، گفت: مساله زلزله در کشور، مساله ثانویه نیست، از این رو باید با استفاده از فناوری و مقاوم‌سازی سازه‌ها، آسیب‌پذیری شهر تهران در برابر زلزله را کاهش داد.

به گزارش ایسنا، دکتر سعدالله نصیری‌قیداری در کارگاه آموزشی – تخصصی ارزیابی زلزله‌های خیر و وضعیت تاب‌آوری و ریسک زلزله در ایران، با اشاره به اقدامات انجام شده برای مکان‌یابی رصدخانه ملی، افزود: برای مکان‌یابی این رصدخانه علاوه بر مطالعات نجومی، مطالعاتی از لحاظ زلزله‌شناسی انجام شد تا منطقه‌ای با کمترین میزان ریسک را برای این رصدخانه انتخاب کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ایران جزء ۱۰ درصد کشورها با تهدیدات زلزله قرار دارد،‌ اظهار کرد: آمارها نشان می‌دهد،‌ از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۶ زلزله‌های بسیاری با شدت‌های مختلف در ایران که بخشی از آن در غرب کشور بوده است،‌ به ثبت رسیده است.

نصیری با تاکید بر اینکه در ۳۰ سال گذشته ۲۲ زلزله با بزرگای بیش از ۶ در کشور به ثبت رسیده است، ادامه داد: این آمار نشان می‌دهد که ایران توان لرزه‌خیزی زیادی دارد.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو با تاکید بر اینکه علیرغم گذشت ۴.۵ میلیارد سال از عمر زمین ، این سیاره همچنان ناآرام است،‌ اضافه کرد: تهران به دلیل جمعیت کثیر و گسل‌های فعال، خطر ریسک زلزله را افزایش داده است و براساس مطالعات محققان در صورتی که این گسل‌ها با زلزله‌هایی با بزرگای ۶ تا ۷ ریشتر ایجاد کنند، بیشتر ساختمان‌ها فرو می‌ریزند ضمن آنکه ۲ دهم تا ۶ درصد جمعیت تهران نیز از بین می‌روند.

وی با تاکید بر اینکه ایران تجربه زلزله ۷.۹ ریشتر را داشته است، به بیان راهکارهای مقابله با مخاطرات زلزله اشاره کرد و گفت: براساس برنامه ششم توسعه، شهردار موکلف شده است تا نسبت به درج الزام رعایت مقررات ملی ساختمان در پروانه ساختمان‌ها اقدام کند.

نصیری اضافه کرد: علاوه بر آن تاکید شده است که به منظور کاهش خطرپذیری، اقدام به توسعه شبکه و ایستگاه‌های شتاب‌نگاری، لرزه‌نگاری و پیش‌نشانگرهای زلزله شود، ضمن آنکه نسبت به اجرای قانون برنامه، استاندارد سازی و اتخاذ روش‌های مقاوم‌سازی ساختمان‌ها اقدام شود.

وی با تاکید بر اینکه در برنامه ۵ ساله شهرداری تهران، ۱۵ تکلیف در این زمینه تعیین شده است، ابراز تاسف کرد که هیچ کدام از این تکالیف اجرایی نشده است.

به گفته وی، افزایش تعداد ایستگاه‌های شتاب‌نگاری به ۲۲ ایستگاه و افزایش تعداد ایستگاه‌های لزره‌نگاری به ۲۳ شبکه و ممنوعیت ساخت و ساز در حریم‌های گسل‌ها از جمله تکالیف شهردار تهران در این حوزه بوده است.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو با اشاره به زلزله‌های مهم و تاریخی کشور گفت: شهر جندی‌شاپور در حالی اخیرا به ثبت جهانی رسیده است که بر اثر یک زلزله ویرانگر بطور کامل به زیر خاک رفته است.

نصیری با تاکید بر اینکه مساله زلزله در ایران یک مساله ثانویه نیست و باید به آن توجه شود، اظهار کرد: مناطق اندکی در ایران وجود دارد که مصون از زلزله است که این مناطق در کویرها واقع شده است، ولی مناطقی چون کرمان، خراسان،‌ شیراز،‌ فارس،‌ مناطق زاگرس و البرز،‌ مناطق ناامنی از نظر زلزله معرفی شده‌اند،‌ از این رو نباید سرمایه‌گذاری‌های کلان برای ساخت و ساز و توسعه آن صورت گیرد.

وی با بیان اینکه بشر توانسته است برخلاف کره زمین، خورشید را تا هسته آن مورد مطالعه قرار دهد، توضیح داد: ساختار خورشید از آنجایی که صورت گاز است،‌ از این رو بشر توانسته است اطلاعات دقیقی تا مرکز آن به دست آورد، ولی این مطالعات در خصوص کره زمین انجام نشده است و برای دست یافتن به اطلاعات کره زمین، نیاز به فناوری داریم.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو با بیان اینکه بشر نمی‌تواند زلزله را کنترل کند، بر مقام‌سازی سازه‌ها برای کاهش ریسک زلزله تاکید کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۸۷۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری

به گزارش خبرنگار مهر، سید حسین حسینی بعدازظهر سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران بر ضرورت توسعه زنجیره ارزش صادرات فرهنگ مصرف آبزیان از مازندران به سایر استان های کشور در راستای افزایش سرانه مصرف این محصول تاکید کرد.

وی با اشاره به اینکه زنجیره تولید آبزیان در مازندران یکی از زنجیره های مهم تولیدات این استان به شمار می رود که باید مورد توجه قرار گیرد، بیان کرد: مازندران در حوزه آبزیان مستعد است و از معدود استان های ساحلی به شمار می رود که متمرکز به صید نشده و در حوزه آبزی پروری رتبه اول را دارد و این به معنای توجه به ظرفیت های خدادادی درکنار بسترسازی برای افزایش تولید محصول است.

وی با تاکید بر اینکه ظرفیت های شیلات در استان های شمالی که علاوه بر تولید در دریا، در زنجیره ارزش پایانه صادراتی و مصرف خانوار نیز برنامه ریزی های لازم را صورت داده اند، باید مورد توجه قرار گیرد، بیان کرد: در تحقق برنامه های کلان مانند سند امنیت غذایی و برنامه هفتم توسعه یکی از ماموریت های اصلی توسعه دریامحور مورد تاکید مقام معظم رهبری و در کنار آن نقش آفرینی مستقل از فعالیت از دریا بر پایه تولید در مزیت دریایی است.

حسینی با اشاره به اینکه جهش تولید با مشارکت مردمی ماموریت اصلی شیلات به شمار می رود، یادآور شد: استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری مورد توجه است و از آنجایی که اکثر مردم کشور، ماهی را ماهی شمال می دانند باید آموزش مصرف ماهی از مازندران توسعه یابد.

وی اذعان کرد: مصرف یک محصول به نوعی مصرف یک فرهنگ به شمار می رود، از این رو در مازندران تاکید داریم که در زنجیره ارزش صادرات فرهنگ مصرف ماهی و به همراه تربیت نیروی انسانی لازم در این حوزه برای سراسر کشور برنامه ریزی شود.

کد خبر 6093261

دیگر خبرها

  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • بررسی مجدد پروژه توسعه شرقی خط ۲ مترو تهران
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد
  • استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری