Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر محمد مختاری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: زمین لرزه به بزرگای ۵.۱ که در نوزدهم اردیبهشت ماه در دماوند اتفاق افتاد و در استان های مجاور نیز احساس شد، خوشبختانه منجر به خسارات جانی و مالی قابل توجهی نشد ولی باعث ایجاد نگرانی در جامعه و در نتیجه خروج مردم از منازل خویش شد.

وی با بیان اینکه محل چشمه این زمین لرزه گسل مشا است، بیان کرد: گسل مشا از گسل های فعالی است که تقریبا همه روزه در مقیاس های کوچک زمین لرزه تولید کرده و این لرزش ها هر چند که خفیف هستند ولی در دستگاه های لرزه نگاری به ثبت می رسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گسل های اصلی حوالی تهران

عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی ومهندسی زلزله ادامه داد: از گسل های اصلی و پرخطر با طول بلند در حوالی تهران می توان به  گسل مشا، گسل کهریزک، شمال تهران، شهرری، کرج، ملارد و .... اشاره کرد. این گسل ها به دلیل داشتن طول بلند براساس رابطه موجود می توانند زمین لرزه ای با بزرگای زیاد ایجاد کنند حرکت آنها می تواند به منطقه وسیعی آسیب بزند.

رئیس کارگروه سونامی شمال غرب اقیانوس هند وابسته به یونسکو با تاکید بر اینکه ایران در منطقه لرزه خیزی واقع شده بیان کرد: فعال شدن گسل ها پدیده ای ناگریز است به این معنا که زمین فعال و در حال حرکت است و مشخصا ایران هر سال به مقدار حدود ۳ سانتی متر بطرف شمال در حال حرکت است که این امر دلیل اصلی وجود زمین لرزه در فلات ایران است. 

کمبود شدید دستگاه لرزه نگاری نداریم

عضو هیئت علمی پژوهشگاه زلزله تاکید کرد: ایران کشور زلزله خیزی است به همین دلیل دستگاههای لرزه نگاری زیادی در جای جای کشور نصب شده که فعال شدن گسل ها رصد شوند.

وی با تاکید بر اینکه کمبود شدید دستگاه لرزه نگاری در کشور نداریم، بیان کرد: دستگاههای لرزه نگاری زیادی در همه جای کشور نصب شده؛ اما باید یادآور شوم که هر چه تعداد دستگاهها زیادتر باشد دقت رصد زمین لرزه ها نیز بیشتر می شود.

مختاری تاکید کرد: در برخی نقاط دنیا و کشورهای زلزله خیز برای بررسی گسل های فعال با اهمیت بالا، این مناطق را با نصب دستگاه های زلزله سنج مورد فرابینی قرار می دهند که البته فرایند وقت گیر و پرهزینه ای است.

بررسی دقیق زمین لرزه ها با راهکارهای تخصصی

وی تاکید کرد: برای بررسی دقیق یک زمین لرزه باید همه جوانب آن توسط یک مرکز تخصصی زلزله شناسی به صورت جدی پیگیری شده و مورد مطالعه کارشناسانه قرار بگیرد این امر تاحدود زیادی به انجام می رسد ولی متاسفانه این مراکز توان پاسخگویی به سوالات مردم را نداشته اندچون ساده و روان و تقاضا محور نبوده است. 

به گفته مختاری، کوچکترین قدمی که می توان در این راستا برداشت این است که سوالات مردم در زمینه زلزله را جمع آوری، کلاسه بندی کرده و جوابها را مردم-تقاضا محور تهیه کرد. این موضوع باید مکان محور نیز باشد. در حال حاضر اطلاعات زیاد ولی غیر منسجم در مراکز و آرشیوها موجود است که باید مطالب بصورت مکان محور کلاسه بندی ( متذکر میشوم بر اساس نقشه های جامع موجود) و به صورت بسیار ساده و سریع الانتقال در اختیار مردم قرار گیرد و همچنانکه گفته شده در مجاورت محل وقوع زمین لرزه و نه بطور نقشه های جامع کشوری.

وی تاکید کرد: این ممکن است از تشنج و نگرانی مردم جلوگیری کند و فقط گفتن جمله باید با زلزله ساخت و زندگی کرد مشکلی را حل نمی کند و باید راهکاری مطرح کرد تا شاید نتیجه بهتری گرفته شود.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با تاکید بر اینکه هجوم مردم به خیابان ها در زمان وقوع زمین لرزه رویه ای اشتباه است، بیان کرد: دلیل این اقدام همچنانکه گفته شده نا مفهوم بودن پاسخ های ارایه شده و نبود آموزش صحیح می تواند باشد. انتقال دانش زلزله شناسی متخصصین به مردمی که اطلاعات زلزله شناسی ندارند با زبان ساده و فارغ از مفاهیم و اصطلاحات تخصصی، می تواند به درک بهتر زمین لرزه و در نتیجه اقدام بهتر و معقول در مواجهه با زمین لرزه بینجامد.

کد خبر 4922913 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: زلزله محمد مختاری پژوهشگاه زلزله ویروس کرونا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان کووید 19 تحقیقات علمی امنیت اطلاعات فناوری فضایی تولید فناوری نانو اینترنت نوآوری ماهواره زلزله موبایل زلزله شناسی لرزه نگاری زمین لرزه گسل مشا گسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۲۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت عجیب در پایتخت؛ شکل‌گیری محل جدید برای کاسبی مردم! +تصویر

زمین‌های زیر پل‌های تهران، به محل جدید یکسری از کسب و کارهای صنفی تبدیل شده است.

دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت: زمین‌های زیر پل‌های تهران، به محل جدید یکسری از کسب و کارهای صنفی تبدیل شده است. از راه‌اندازی کارواش تا صافکاری و نقاشی، از قفل‌سازی و تعمیر شیشه تا بهره‌برداری در قالب پارکینگ خودرو. اراضی پایین پل‌های تهران، زمین‌های شهر محسوب می‌شود و مالک آن یه بهتر است گفته شود «نگهبان این اراضی»، شهرداری تهران است.

حال اگر استفاده تجاری از زیرپل‌های تهران، با اجازه شهرداری است، «درآمد روزانه بودجه شهرداری از این محل» در کدام یک از ردیف‌های مصوب بودجه تهران قید می‌شود؟

اگر هم کاسبی زیرپل، بدون هماهنگی با مدیران شهر بوده، در این صورت این «حیات خلوت» موجود در پایتخت چطور شکل گرفته است که شهرداری به محض «بدهی یک مغازه به شهرداری»، با بلوک سیمانی جلوی کسب و کار او را می‌گیرد اما اینجا در روز روشن، تجارت با اراضی شهر بدون پرداخت «حق شهر» برقرار است؟ عکس از بزرگراه یادگار امام گرفته شده است.

دیگر خبرها

  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • زمین لرزه سیرچ کرمان خسارت جانی و مالی نداشت
  • زلزله سیرچ را لرزاند؛ اعزام ۲ تیم امدادونجات به منطقه
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر سیرچ کرمان را لرزاند
  • پس لرزه قرارداد ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چینی‌ها | هرکس فکر می‌کند باید چپاول کند؟
  • پس لرزه قرارداد پنهانی و ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چین /علیرضا بیگی: هیچ ترسی وجود ندارد و هرکسی هرجا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند
  • وضعیت عجیب در پایتخت؛ شکل‌گیری محل جدید برای کاسبی مردم! +تصویر