Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-02@05:48:40 GMT

زلزله ساعات پیش تهران پس‌لرزه بود

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۹۱۰۴۵

رئیس مرکز زلزله نگاری مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی گفت: زلزله اخیر، پس لرزه زلزله ۱۹ اردیبهشت ماه در دماوند بود. ناطقان: علی بیت اللهی رئیس مرکز  زلزله نگاری مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی با بیان اینکه زلزله ۴.۱ ریشتری که در ساعت ۱۳.۴۱ دقیقه امروز در دماوند رخ داد به هیچ عنوان پیش لرزه نبوده است گفت: طبق بررسی‌های انجام شده با توجه به آنکه این زلزله در همان منطقه گسل مشاء در دماوند رخ داده است؛ بنابراین زلزله ساعات پیش همان پس لرزه زلزله ۵.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱ ریشتری، ۱۹ اردیبهشت ماه بود.

او ادامه داد: طبق برآوردهای انجام شده تا کنون ۸۰ پس لرزه در شهر دماوند رخ داده که بزرگ‌ترین آن همان زلزله ساعات پیش در دماوند بوده است.

رئیس مرکز زلزله نگاری مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی با بیان اینکه این زلزله بیشتر در شرق تهران و اطراف شهر تهران مانند پردیس، دماوند و رودهن با وضوح بیشتر احساس شده است گفت: این زلزله دقیقا در گسل مشاء دماوند رخ  داده و بیشترین آثار آن در اطراف تهران دیده شده است.

بیت اللهی با بیان اینکه طبق برآوردها و تجربیات زمانی که یک زلزله ۵.۱ ریشتری رخ می‌دهد ۲ تا ۳ ماه شاهد وقوع پس لرزه و تخلیه انرژی گسل‌های اطراف خواهیم بود گفت: امروز بزرگترین پس لرزه در این منطقه رخ داد و به طور قطع تمامی صحبت‌ها و شایعاتی که پیرامون وقوع زلزله بزرگتر منتشر شده رد می‌کنم.

او توضیح داد: خطر زلزله همیشگی است، اما به طور معمول در زمانی که زلزله‌ای رخ می‌دهد بازار شایعات و کارشناسی‌های غیر واقعی داغ می‌شود بنابراین نباید به این موضوعات توجه چندانی کرد.

 رئیس مرکز زلزله نگاری مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه اگر این زلزله در منطقه و یا شهر دیگری رخ می‌داد ممکن بود که به عنوان یک پیش لرزه محسوب شود افزود: این زلزله در منطقه گسل مشاء رخ داده و همان طور که به صورت رشته وار در استان کرمانشاه همواره زلزله‌ها‌ی متعددی رخ  می‌داد، بنابراین این گونه زلزله  هم در اطراف تهران همانند شهر‌های دیگر بوده است.

بیت اللهی اظهار کرد: با توجه به آنکه در طی چند روز گذشته سکوت نسبی و هیچ پس لرزه‌ای در این منطقه رخ نداده است، بنابراین انرژی‌های زمین تجمیع شده و شاهد وقوع چنین زلزله‌ای با ریشتر بالا بودیم. این موضوع در بسیاری از شهر‌های مختلف از جمله کرمانشاه هم رخ داده  به طوری که بعد از گذشت  چند روز سکون شاهد رخداد زلزله پر قدرت‌تری بوده‌ایم.

 رئیس مرکز زلزله نگاری مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی تاکید کرد: فعال شدن آتشفشان دماوند هیچ ارتباطی به زلزله ندارد و تنها زمانی که انفجار و یا موج ناشی از حوادث طبیعی رخ دهد ممکن است آتشفشان این کوه فعال شود از سوی دیگر فعال شدن دماوند به صورت کامل قابل شناسایی و ارزیابی است و با توجه این که زلزله در گسل مشاء دماوند رخ داده و فاصله زیادی با دماوند وجود دارد بنابراین فعال شدن آتشفشان کوه دماوند بسیار دور از انتظار است. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: زلزله ، تهران ، پس لرزه

منبع: ناطقان

کلیدواژه: زلزله تهران پس لرزه مسکن و شهرسازی دماوند رخ گسل مشاء پس لرزه رخ داده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۱۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پس لرزه قرارداد ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چینی‌ها | هرکس فکر می‌کند باید چپاول کند؟

نماینده تبریز در مجلس در خصوص قرارداد شهرداری تهران با چین گفت: شهرداری می‌تواند با کشورهای خارجی قرارداد ببندد اما نه قراردادهای پنهانی یا دارای ایرادات. وزارت کشور هم در این مورد نظریه تخصصی خود را می‌دهد.

روزنامه هم میهن در گزارشی نوشت؛

برخی از مردم تهران بر آن عقیده بودند که نمایندگان مجلس – حداقل نمایندگان مردم تهران در مجلس – باید این موضوع را از احمد وحیدی، وزیر کشور و سازمان‌های نظارتی پیگیری کنند. با وجود این مطالبه اما نمایندگان مجلس در آخرین روزها از وجود این قرارداد نجومی اظهار بی‌اطلاعی کردند و برخی از آنها این موضوع را در حد خبرهای منتشرشده در رسانه‌ها پیگیری کردند و حاضر نشدند به آن واکنش نشان دهند؛ درحالی‌که برخی از اعضای سابق شورای شهر تهران در مجلس حضور دارند و از اهمیت این قرارداد باخبر بودند. از سوی دیگر انتظار می‌رفت به دلیل اهمیت تهران به عنوان پایتخت ایران و تاثیری که بر دیگر شهرها می‌گذارد، اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها به این موضوع ورود پیدا کنند اما اینطور به نظر می‌رسد که حمل و نقل عمومی شهر تهران برای نمایندگان خودروسوار مهم نیست.

احمد علیرضابیگی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس درباره قرارداد ۲ میلیارد یورویی شهرداری تهران با چین به هم‌میهن گفت: «شهرداری می‌تواند با کشورهای خارجی قرارداد ببندد اما نه قراردادهای پنهانی یا دارای ایرادات. وزارت کشور هم در این مورد نظریه تخصصی خود را می‌دهد. اما دستگاه‌های نظارتی باید به این موارد ورود پیدا کنند.»

او افزود: «شورای شهر بر عملکرد شهرداری نظارت دارد و باید براساس چارچوب‌ها عمل کند. اما دستگاه‌های نظارتی هم باید بر عملکرد دستگاه‌های مختلف از جمله شهرداری نظارت داشته باشند. اینطور به نظر می‌رسد که نظارت و خوفی از این دستگاه‌ها وجود ندارد. بنابراین هر کسی هر جا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند.»

علیرضابیگی با اشاره به اینکه تمام این موضوعات سیاسی است، تاکید کرد: «این به نوع حکمرانی در کشور برمی‌گردد. در مدل حکمرانی کنونی اراده مردم را به حداقل رسانده‌ایم. وقتی مردم حس کنند نظر و اراده آنها تعیین‌کننده است، نظارت را توسعه می‌دهند و نتیجه آن روی کار آمدن شورای شهری است با پشتوانه مردمی که به مردم بدهکار است و باید پاسخگوی شهروندان باشد؛ چراکه باز هم باید درِ خانه مردم برود برای گرفتن رای؛ پس سعی می‌کند رضایت مردم را به دست آورد. رضایت مردم وقتی به وجود می‌آید که شورای شهر به نیابت از آنها عمل می‌کند. وقتی این اتفاق نمی‌افتد مردم کنار می‌مانند و نظارتی اتفاق نمی‌افتد. اگر نظارتی هم وجود داشته باشد در مقابل آن مقاومت می‌شود. با این روند شاهد پیشرفتی نخواهیم بود.»

دیگر خبرها

  • زمین‌لرزه ۴.۷ ریشتری فاریاب کرمان خسارتی نداشت
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب کرمان را لرزاند
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • پس لرزه قرارداد ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چینی‌ها | هرکس فکر می‌کند باید چپاول کند؟
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم