Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-02@12:44:03 GMT

تجهیز تهران به 22 ایستگاه شتاب نگاری زلزله

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۳۰۶۸۶

تجهیز تهران به 22 ایستگاه شتاب نگاری زلزله

به گزارش افکارنیوز،

رضا کرمی محمدی رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، با بیان اینکه تاکنون پیش بینی وقوع زمین لرزه به عنوان یک راهکار از نظر علمی ممکن نیست، اظهارکرد: با این وجود تلاش دانشمندان در این خصوص همچنان ادامه و روش علمی که طی دو دهه اخیر در کشورهای لرزه خیز پیشرو در حوزه مدیریت بحران در دستور کار قرار دارد، موضوع هشدار سریع زلزله است که موضوعی جدید و درحال پیشرفت بشمار می آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: با توجه به پیشرفت روزافزون تکنولوژی و سسیستم های ارتباطی، راه اندازی سامانه های هوشمند از جمله  هشدار سریع زمین لرزه که قابلیت اعلام زلزله در لحظاتی پیش از رسیدن امواج مخرب را دارد در دستور کار محققان و دست اندرکاران مدیریت بحران کشورهای لرزه خیز دنیا قرار گرفته است. ما نیز در تهران از چند سال قبل این موضوع را موردتوجه قرار داده ایم. 
کرمی محمدی درباره ضرورت استفاده از سامانه‌های هشدار سریع زلزله گفت: ضرورت ایجاد این سامانه ها با افزایش تلفات و خسارات حاصل از زمین لرزه ها به عنوان یکی از مهمترین ابزار کاهش خطرپذیری مطرح شده‌اند.
وی ادامه داد: در سال‌های اخیر با توجه به تمرکز جمعیت شهری و همچنین ساختارهای اصلی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در تهران که منطقه‌ای پرخطر و مستعد برای رخداد زلزله های بزرگ و ویرانگر است، ضرورت مطالعات و برنامه ریزی های جدی تر برای اقدامات پیشگیرانه این چنینی را دوچندان کرده است.
به گفته رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران معمولا هدف از ایجاد سامانه های هشدار سریع زمین لرزه رسیدن به هشدار و استفاده از ثانیه ها به منظور کاهش خطرات و آسیب های حاصل از امواج مخرب زمین لرزه است که  در صورت کافی بودن این زمان، با ایجاد آمادگی عمومی می توان زیرساخت‌های حیاتی و سامانه های حمل ونقل نظیر مترو، راه آهن و ... و شریان‌های اصلی مانند گاز، برق، آب و... را در وضعیت ایمن تر قرار داده و ضمن جلوگیری از رخداد حوادث ثانویه عملیات نجات را بهبود بخشید.
کرمی محمدی با بیان اینکه به علت اعلام هشدار خودکار به افراد و زیرساخت‌های شهری این سامانه ابزاری کارآمد برای کاهش آسیب پذیری در برابر زلزله و افزایش تاب آوری جامعه در برابر این پدیده طبیعی خواهد بود، گفت: تاکنون در اکثر کشورهای زلزله خیز جهان نظیرتایوان، ژاپن، ایتالیا، مکزیک و ترکیه استفاده از این سامانه به منظور اعلام هشدار قبل از وقوع تخریب زمین‌لرزه گسترش یافته یا درحال گسترش است. 
وی در مورد استفاده از سامانه هشدار سریع زلزله در تهران نیز گفت: در کشور ما تنها در شهر تهران و با توجه به اینکه سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در هنگام وقوع زلزله نقشی حیاتی در تامین ایمنی شهروندان خواهد داشت، اقدامات برای راه اندازی فاز آزمایشی سامانه هشدار سریع با مشارکت آژانس همکارهای بین المللی ژاپن(جایکا)  آغاز و در این راستا نیز نسبت به نصب و راه اندازی سامانه ای مشتمل بر 4 ایستگاه شتاب نگاری مدرن بر روی بخشی از گسل مشا در شمال شرقی تهران در فاصله حدود 40 کیلومتری از مرز شرقی شهر اقدام شد. 
کرمی محمدی اضافه کرد: در حال حاضر نیز بر اساس یافته های مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران و احراز اطمینان از مفید بودن سامانه مذکور برای شهر تهران، طرح توسعه و ارتقاء این سامانه در دستورکار قرار گرفته است که با توجه به ویژگی های زمین ساختی و لرزه خیزی شهر تهران که متفاوت از لرزه خیزی دیگر شهرهای دنیا است، ضرورت مطالعه بومی سامانه هشدار سریع زلزله در آن بیشتر احساس می شود.
وی افزود: در این راستا نیز سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بر اساس اسناد بالادستی و وظایف محوله، اجرای "پروژه تکمیل، راه اندازی و ارتقاء سامانه هشدار سریع زلزله شهر تهران" را در دستور کار خود قرار داده است. در این راستا برابر اقدامات بعمل آمده در سال گذشته و نیمه اول سال جاری عملیات احداث و تکمیل زیر ساخت های عمرانی و تاسیسات برقی در 22 ایستگاه شتاب نگاری سامانه مذکور به اتمام رسیده و با توجه به خرید دستگاه های شتابنگاری در سال گذشته از سوی شهرداری تهران، عملیات نصب این تجهیزات با همکاری مجری پروژه "دانشگاه فردوسی مشهد" در دستور کار قرار داد. این ایستگاه ها در اطراف تهران و محدوده گسل های فعال، لرزه زای و تهدید کننده شهر تهران احداث شده اند. 
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه در صورت وقوع زلزله این شتاب نگارها شدت زلزله را در لحظه تخمین زده و اعلام می‌کنند، گفت: مکان‌هایی با همکاری استانداری تهران، البرز و سمنان برای نصب شتاب نگار شناسایی و ساخته شده اند که عبارتند محدوده هایی واقع در گرمسار، ورامین، پیشوا، کرج و... .
به گفته کرمی محمدی دستگاه‌های شتاب‌نگار به محض رسیدن موج زلزله هشدار خواهند داد که زلزله در کدام نقطه و با چه شدتی رخ داده و با استفاده از این داده ها علاوه بر  اینکه می‌توان تخمین شدت زلزله را برای شهر تهران براساس سامانه‌ هشدار سریع زلزله مشخص کرد، می‌توان اقدامات پیشگیرانه نظیر بازکردن در ایستگاه های آتش نشانی ، توقف حرکت یا کاهش سرعت قطارهای مترو و ... را در مجموعه شهرداری تهران نیز انجام داد.
وی افزود: در صورت فرهنگ سازی، می توان هشدار سریع را بر روی خطوط موبایل و رسانه های شنیداری و دیداری فعال کرد. البته بهره گیری از این زمان کوتاه قبل از رخداد زلزله در آغاز راه است و مسیر تکمیل علمی و تجهیزاتی و کسب تجربه آن پیش رو قرار دارد.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: با توجه به نصب و راه اندازی سایر سامانه های زلزله مرتبط با حوزه مدیریت بحران از جمله سامانه تخمین خسارات و تلفات زلزله شهر تهران در مرکز فرماندهی این سازمان اگر زلزله ای رخ دهد، براساس داده‌های شتاب‌نگار سایر ایستگاه های مستقر در شهر تهران می توان ظرف 2 تا 5 دقیقه به صورت تقریبی گفت که کدام نواحی تهران دچار خسارت احتمالی شده است .
کرمی محمدی با بیان اینکه درحال حاضر این طرح تنها در تهران طرح راه اندازی سامانه هشدار سریع زلزله به صورت پایلوت اجرا شده است، گفت:  چشم انداز ما  توسعه این شبکه در تمام گسل های پیرامونی پایتخت است و آمادگی داریم تا دانش و اطلاعات خود را برای گسترش این سامانه ها در سایر شهرهای لرزه خیز کشور نیز قرار دهیم.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: مدیریت بحران زمین لرزه آتش نشانی ایستگاه های آتش نشانی ایستگاه شتاب نگاری زلزله رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران سامانه هشدار سریع زلزله دستور کار کرمی محمدی راه اندازی سامانه ها زمین لرزه لرزه خیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۰۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار درباره فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات استان تهران

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران در مورد فعالیت سامانه بارشی در استان بویژه ارتفاعات هشدار داد و گفت: کشاورزان تمهیدات لازم را در نگهداری از محصولات زراعی و باغی اتخاذ کنند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حامد یزدی‌مهر بعدازظهر امروز (چهارشنبه 12 اردیبهشت) از صدور هشدار زرد هواشناسی مبنی بر فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های محلی خبر داد و اظهار کرد: طبق پیش‌بینی سازمان هواشناسی فعالیت این سامانه از فردا پنج‌شنبه 13 اردیبهشت‌ماه آغاز و تا پایان روز شنبه 15 اردیبهشت‌ماه پایان خواهد یافت.

وی افزود: طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته ازسوی کارشناسان هواشناسی باید منتظر رگبار باران رعدوبرق، وزش باد شدید و در برخی نقاط، گردوخاک و احتمال وقوع تگرگ به‌ویژه در ساعات بعد از ظهر و شب در کل استان تهران به‌ویژه ارتفاعات باشیم.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران به همه مردم به‌ویژه ساکنین ارتفاعات توصیه کرد که بر اساس هشدار صادر شده و توصیه های مدیریت بحران به هنگام فعالیت سامانه بارشی از تردد غیرضروری در جاده‌ها پرهیز کنند و در حین تردد نیز احتیاط لازم را داشته باشند.

وی با تاکید بر استحکام بخشی به سازه‌های موقت، سبک و ناپایدار گفت: لازم است این اقدامات انجام شود چرا که در صورت عدم استحکام کافی شاهد حوادث ناگواری خواهیم بود.

یزدی مهر اجتناب از صعود به ارتفاعات و کار در مناطق مرتفع را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: کوهنوردان و افرادی که در ارتفاع کار می‌کنند هوشیار باشند و از صعود به ارتفاعات به طور جدی خودداری کنند.

وی پرهیز از اسکان در حاشیه رود‌ها و مسیل‌ها، قرار گرفتن در لبه پشت‌بام و مجاور سازه‌های موقت و ساختمان‌های نیمه‌کاره را از دیگر توصیه‌های لازم به شهروندان برشمرد و گفت: لازم است که دستگاه‌های امدادی نیز آمادگی خود را در این خصوص ارتقا دهند.

وی در خصوص احتمال بارش تگرگ نیز هشدار داد و تاکید کرد: کشاورزان عزیز در نگهداری از نهال‌ها، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی تمهیدات لازم را بیاندیشند.

ضرورت ایجاد بخش مدیریت بحران در تمام دستگاه‌های اجرایی

یزدی‌مهر بر ضرورت خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و اطمینان از لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، نیز تاکید کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • هشدار درباره فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات استان تهران
  • نقص فنی علت توقف قطار مشهد به تهران اعلام شد
  • هشدار به رانندگان در پی ورود سامانه بارشی به ایلام